Back to top

TJ 178 - kohta puoliväli

TJ 178 - kohta puoliväli

TJ 178 - kohta puoliväli

Haminasta terveisiä, on pitäny niin kiirettä etten ole oikein kerennyt kirjoittamaan.

Koko asepalvelus ja myös RUK lähestyy puoliväliä, TJ kun napsahtaa 173 niin aamujuna kääntyy. Ensimmäiset puoli vuotta ja ensimmäinen puoli RUKista ovat liitäneet ohi nopeammin mitä olisin voinut kuvitella. Ihan kohta oma johtajakausi ja Vekaranjärvelle paluu onkin jo täällä.

RUKin ensimmäiset viisi viikkoa ovat sujuneet hyvin. Lomia meillä ei hirveästi ole, joten aika menee nopeasti lomista lomiin. Olemme oppineet paljon uutta aselajistamme tykistöstä, sen kalustosta ja organisaatiosta. Johtaja- ja kouluttajakoulutus on RUKissa ollut myös todella laadukasta ja antoisaa. Täällä on oikeasti päässyt tekemään töitä ja panostamaan saadakseen hyviä tuloksia, sillä asiat ovat haastavia ja kurssitoverit ovat myös päteviä, motivoituneita ja kilpailuhenkisiä. Olo on kuitenkin itsevarma ja tunnen saavani täältä hyvät eväät jaosjohtajan tehtääviin Vekaranjärvelle.

RUK on perinteikäs instituutio. Oppilaskunta järjestää paljon yhteishenkeä kohottavaa ohjelmaa. Lähes jokaisella on jokin pesti, joka liittyy oppilaiden yhteiseen toimintaan. Itse olen vaakunaryhmässä, joka suunittelee ja laatii yksikkömme oman kurssivaakunan joka ripustetaan aulaamme. Kurssijuhla, kurssikirja, kurssipuku yms. teettävät paljon töitä ja koko kurssi kantaa yhdessä kortensa kekoon näiden asioiden tiimoilta. Perinteisistä tapahtumista puheenollen ylihuomenna ohjelmassa meillä on Kirkkojärven marssi, joka näillä keleillä tulee olemaan aikamoinen rutistus.

Tämä viikko on onneksi muuten lyhyt ja Kirkkiksen jälkeen jo torstaina pääsen juhannuksen viettoon. Välillä meitä upseerioppilaitakin hellitään.

– uo Auvinen