Back to top

RUK jatkuu

RUK jatkuu

Moro! Palvelus on virallisesti hipunut puolenvälin yli ja uudet alokkaatkin saatiin Haminaan ja muualle Suomeen pari viikkoa sitten. Vanha saapumiserä siirtyi reserviin ja me puolestaan muutuimme vanhaksi saapumiseräksi. Fiilikset olivat vähän haikeat kun tietää, että Vekaranjärvelle palatessa oman erän puolen vuoden miehet ja omat johtajat eivät enää ole siellä, vaan vastassa on lauma ihan uusia tyyppejä joita pitäisi johtaakkin.

Samalla olo on myös hyvä, kun puolen vuoden merkkipaalun on saavuttanut ja jäljellä on vähemmän kuin takana. Tänne asti on selvitty, RUKia on jäljellä 4 viikkoa ja pian pääsee kotiyksikköön johtajakaudelle sekä kouluttautumaan ihan oman sodanajantehtävään. RUKissa kenttätykistölinjalla koulutus on melko geneeristä ja keskittyy yleisemmin tykistöpatterin johtamiseen. Olen kuitenkin kokenut oppineeni paljon hyödyllisiä yleisasioita tykistön toiminnasta ja johtamisesta yleistasolla jotka varmasti ovat hyödyksi.

Nyt edessä on vielä viimeinen maastoharjoitus, kurssijuhla ja johtamisharjoitus JOHA. Kaikkia näitä odotan kovasti, melkein vaikea päättää kumpaa enemmän, kurssijuhlaa vai johaa “:D”. Kesää on päässyt nyt viettämään vähän rankemmalla ohjelmalla kuin aiemmin, mutta voin silti sanoa että tämä kesä menee elämäni parhaimpiin.