Back to top

TJ 300

TJ 300

TJ 300

Päästäänkin jo kakkosella alkaviin päiviin kohta.

Valasta ja sen jälkeisestä viikosta selvitty. Valassa sää ei meitä mosia suosinut, suht navakka tuuli ja lumisade haittasi näkyvyyttä. Pystyssä pysyttiin silti. Muuten vala sujui oikein hyvin, ja itseni yllätti tilaisuuden aiheuttamat tunteet vakavuudesta juhlallisuuteen. Kylmiltä väreiltä ei varmasti säästynyt kukaan yksiköstämme. Nyt on alokas Auvinen muuttunut tykkimies Auviseksi.

LaTeResin nelihenkinen iskuryhmä saapui myös seuraamaan valaa ja aiheutti jonkunverran hilpeää uteliaisuutta skappareissa ja myös äidissäni. Kiitos vielä Kapulle, Robertille, Patrikille ja Makelle vierailusta!

Valalomien jälkeisellä viikolla lähdimme kahden yön metsäkeikalle, alokasjakson taisteluharjoitukseen. Siellä puolestaan säät ainakin omasta mielestäni suosivat, oli sopivan kuivaa eikä kovinkaan kylmä. Tässä harjoituksessa pääsimme taas syventämään osaamistamme partion ja ryhmän etenemisessä ja liikkumisessa. Nousujohteisessa koulutuksessa on hienoa kun pääsee pikkuhiljaa tekemään entistä mielekkäämpiä ja hienompia harjoituksia, mitä ei siviilissä koskaan tulisi kokemaan. Hieno kokemus oli myös kun kaksi mosaa pääsi laukaisemaan valoraketin, joista olin toinen.

Terveys on edelleen pysynyt suht hyvänä pientä nuhaa ja ajoittaisia polvikipuja lukuunottamatta. Selkävaivat ovat ainakin meikäläisen mutulla yleisin fyysinen vaiva kanssavarusmiesten joukossa, mutta niiltä olen onneksi säästynyt. Polvisärkyjen hoitoon ja helpotukseen otan lukijoilta mielelläni vinkkejä vastaan!

Nyt viikonloppulomilla tulin pitkästä aikaa käymään äitini luona ja selailin edesmenneen isäni varusmiespalveluksen aikaisia kuvia ja dokumentteja. Iskän palveluspaikka oli Utti ja laskuvarjojääkärikurssi, eli vähän erilaiset puitteet kun miulla nyt. Ja vuosikin oli 84/85. Hauska oli huomata silti, miten paljon samaa nykyhetkeen verrattuna löytyi. Monet artikkelit ovat pysyneet samanlaisina vuosikaudet, rynnäkkökivääristä päiväpeittoon. Samankaltaisuuksien huomaaminen tuo tunnetta maanpuolustusjärjestelmän jatkuvuudesta; pistää ajattelemaan kuinka moni minuakin ennen on kokenut nämä samat asiat ja niistä selvinnyt, ja minkä tarkoituksen takia.

Nyt pitkän viikonlopun viettoon; maanantaina oikein HL laitettu ohjelmaan.