Back to top

TJ 237

TJ 237

Intin tähänastisesti rankin viikko on nyt takana. Tällä viikolla suoritin AUK 1 johtajatehtäväradan sekä koulutushaaramarssin. Molemmista oli jaossa pisteitä tehtävävalintoja ajatellen, ja koulutushaaramarssin suorittaneet saivat koulutushaaramerkin ja sen käyttöoikeuden. Molemmat tuli suoritettua kunnialla läpi ja nyt omaa hihaa koristaakin tykkimiehen merkki.

Kilometrejä kertyi kolmeen vuorokauteen 100 ja unta sai yhteensä 7 tuntia. Molemmissa suorituksissa oli erilaisia tehtävärasteja, joissa testattiin käyttätymistämme väsyneinä, nälkäisinä ja rasittuneina yllättävissä tilanteissa, sekä miten hyvin koulutushaarakaudella oppimamme käytännön asiat ovat hallussa.

Marssi oli sekä fyysisesti että henkisesti rankka. Isompia loukkaantumisia ei itselle sattunut, mutta jalat ja hartiat olivat ajoittain todella kovilla. Kivusta oppii kuitenkin olemaan välittämättä ja askel kerrallaan mentiin eteenpäin. Väsymys pisti myös monella nupin aika sekaisin, ja valvotun yön jälkeisenä aamuna itse nukuin lähes jokaisella pysähdyksellä minuutin torkkuja milloin missäkin; ojissa, kantojen päällä, lumihangessa…

Viikko oli yksi hienoimpia kokemuksia intissä ja elämässä ylipäätään. Olo on nyt mitä mahtavin, kun itsensä on vetänyt äärirajoille mutta selvinnyt haasteesta kunnialla läpi. Viikon huipennukseksi sain lomillelähtöpäivänä ylennyksen oppilakorpraaliksi neljän muun AUK-linjalaisen kanssa ensimmäisinä. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin AUK 1 kahta viimeistä viikkoa kohti.